Højskoleværdigrundlag på plads:

Bornholms Højskoles værdigrundlag godkendt

Generalforamlingen godkendte uden bemærkninger

Også mindre vedtægtsændringer godkendtes

De 75 fremmødte til den ekstraordinære generalforsamling godkendte torsdag, den 14. juni 2007, bestyrelsens og dens nedsatte udvalgs udarbejdede værdigrundlag samt nogle mindre vedtægtsændringer.
 
Værdigrundlaget, som er indskrevet i § 1., Stk 5 i skolens vedtægter, lyder således i sin helhed:
Bornholms Højskole er en fri grundvigsk højskole. Det vi sige, at den står frit uden bestemte politiske, religiøse eller organisatoriske bindinger, og at vi vedkender os den grundvigske højskoletradition, hvis grundlag er folkelig oplysning og livsoplysning. Faglighed, fællesskab og en hjemlig atmosfære er kendetegnende for skolelivet.
Ved livsoplysning forstår vi en oplysning, som beskæftiger sig med universelle og eksistentielle spørgsmål. Ved folkelig oplysning forstår vi en oplysning, som beskæftiger sig med det enkelte menneskes samspil med det fælles.
Det er en central værdi for os, at den enkelte – i kraft af et trygt og inspirerende skolemiljø – kan uddybe sin modtagelighed, frigøre fantasien og kreativiteten, skærpe den kritiske sans og opleve ansvar for fællesskabet.
Skolen er et frirum, hvor voksne mennesker i en periode kan mødes og i al deres forskellighed kan opleve, lære og udveksle tanker. Meningen er at befordre udviklingen af de sociale og faglige kompetencer og derigennem at styrke lysten og modet til at deltage aktivt i samfundslivet.
Endelig er der et nyt § 1., Stk 4, der er formuleret således:
Bornholms Højskole driver virksomhed inden for rammerne af de gældende regler om frie kostskoler.
En væsentlig vedtægtsændring går dog ud på, at forstanderen ikke alene kan ansætte og afskedige det faste personale; men skal indstille dette til bestyrelsen. (§ 8. Stk 4 og § 6. Stk. 2). Dermed undgår man fremover en situation, som den Bornholms Højskole har stået i umiddelbart efter ansættelsen af den forrige forstander.
Blandt andre ændringer og tilføjelser kan nævnes: Bestyrelsesarbejdet foregår i møder, hvoraf der afholdes mindst 6 af slagsen om året. (§ 7. Stk. 1).
Bestyrelsen vælger af sin midte formand, næstformand og sekretær. (§ 5. Stk. 5).
Endelig skal forslag, der ønskes behandlet ved den ordinære generalforsamling, være bestyrelsen i hænde senest 15. februar og bekendtgøres i forbindelse med indkaldelsen. (§ 4. Stk. 4).
 
Fra forsamlingen er der kommet forslag om at flytte punktet, evt. indkomne forslag, til før punkterne om valg af betyrelsesmedlemmer, suppleant og revisor i forbindelse med de ordinære generalforsamlinger. Forslaget er af forsamlingen taget til efterretning og indarbejdet.
 
Harald Kjøller, den tidligere Venstreborgmester i Allinge-Gudhjem Kommune, var dirigent ved den ekstraordinære generalforsamling, der foregik i en god stemning.
 
Der er ekstraordinær generalforsamling igen på Bornholms Højskole mandag, den 2. juli 2007 kl. 19.00, hvor vedtægtsændringerne skal stadfæstes af forsamlingen.
Dette indlæg blev udgivet i Uddannelse. Bogmærk permalinket.

Skriv en kommentar