Stadig intet svar fra Østkraft:

Minister bedt om svar

Efter søkablet blev revet over, har Østkrafts direktør ikke villet svare på elementære spørgsmål fra offentligheden.

Derfor har Ivar Holm, Rønne, i håb om at få svar på de spørgsmål, Østkrafts direktør endnu ikke har villet svare på, rettet direkte skriftlig henvendelse til transportminister Flemming Hansen (C), som også er energiminister.

De nærmeste svar fra direktøren er pudsigt nok kommet i dag, hvor den medievante direktør Jan Harding i TV2/Bornholm har løftet sløret for nødvendigheden i at anskaffe et par generatorer, da reparation af søkablet åbenbart forløber usædvanlig trægt.

Typisk nok – og vel meget afslørende – samme dag, som Ivar Holm offentliggjorde brevet til ministeren.

Henvendelsen til ministeren må hilses kærkommen og yderst relevant, da Østkraft står for fordelingen af strøm til de bornholmske forbrugere.

Og det er i allerhøjeste grad væsentligt at få præciseret, om Østkraft er i stand til at løfte opgaven – både nu og ikke mindst i fremtiden.

Se brevet til ministeren under "kommentarer" herunder denne artikel!

Dette indlæg blev udgivet i Energi. Bogmærk permalinket.

Et svar til Stadig intet svar fra Østkraft:

  1. Torsten siger:

    Østkraft III24-01-2006 14:00:00Som lovet har jeg rettet en henvendelse til ministeren: Energiminister Flemming Hansen Desværre må jeg henvende mig direkte til ministeren. Jeg rejste den 04.01.2006 nogle elementære spørgsmål i Bornholms Tidende til vort lokale elforsyningsselskab, Østkraft. Enten er de ikke i stand til at besvare spørgsmålene, eller også er de uden for pædagogisk rækkevidde. Sagen er, at vi siden den 22.12.2005 har haft brud på kabelforbindelsen til Sverige. Straks efter bruddet var direktøren for Østkraft i medierne for at bede forbrugerne om at slukke juletræskæder og spare på forbruget af el. Hvis dette ikke skete, så ville Østkraft afbryde elforsyningen til udvalgte områder. Truslerne blev gentaget straks efter nytår. Denne gang var det tørretumblerne, der stod for skud. Den 07.01.2006 var der igen strømsvigt på visse dele af øen. Det sidste brud på søkablerne havde vi for godt et år siden. Da de tre søkabler blev lagt for omkring 25 år siden, var formålet at tilnærme elpriserne på Bornholm til priserne i resten af Danmark. Jeg husker, at Østkrafts daværende ledelse fortalte, at hvis søkablerne kom ud af drift, så kunne de lokale produktionsanlæg dække øens behov. Selv ved udfald af den største lokale produktionsenhed ville øen ikke mangle el. I de forløbne 25 år har der selvfølgelig været udfald på søkablerne, men efter få timer har den lokale produktion taget over, og vi har ingen væsentlige gener haft af dette. Nu har Østkraft haft ny ledelse i cirka tre år, og de gamle målsætninger er åbenbart ikke længere gældende. Det er helt utroligt, at forbrugerne i 2006 skal behandles, som om vi boede i DDR før murens fald. Fra 2002 til 2004 er elsalget faldet fra 159 GWh til 144 GWh. Alligevel magter man ikke en tilstrækkelig lokal produktion. Skrækscenariet er, at medens Østkraft opfører vindmøller, bygger biogasanlæg, graver fiberkabler ned og indgår langtidskontrakter med store elforbrugere, så glemmer man at vedligeholde vores nødforsyning. Når forbindelsen til Sverige så falder ud, er der kun kapacitet til at overholde de kontraktlige forpligtelser. Så er der blot de små forbrugere at regulere på. Vi må skaffe petroleumsovne og flagermuslygter. I Rønne har kommunalbestyrelsen vedtaget tvangstilslutning til fjernvarme. Uden el fungerer min varmeveksler ikke. Jeg ved ikke om ministeren har en tilsynspligt, og om det er muligt at gøre noget, men her på øen er vi fuldstændig afhængige af Østkraft, og det er svært, at se om der er vist »rettidig omhu«. De faktuelle oplysninger er hentet på: http://www.oestkraft.dkIvar Holm Eriksvej 25 Rønne Offentliggjort som aftalt i Bornholms Tidende.

Skriv en kommentar